Yiğit Makarna

Şanlıurfa’da kurulu Yiğit Group markası olan, Yiğit Makarna İrmik ve Makarna Tesisleri ülke ekonomisine katkıda bulunmak, istihdamı artırmak adına 2022 yılında 8.500 m2 entegre bir tesis inşaa edilmektedir.

Türk Gıda Kodeksi Buğday Unu Tebliği’ne göre Özel Amaçlı Buğday Unu; Baklava, börek, bisküvi, kek, pasta, yufka, pizza, hamburger, tahıllı ekmek gibi direkt tüketilen ürünlerin ve katkılı unlar, özel işlem görmüş unlar ve irmik altı unu gibi amaca yönelik mamullerin yapımına uygun buğday unu olarak tanımlanmıştır. Kaliteli bir son ürün üretimde kullanılan hammaddelerin kalitesiyle ilişkilidir.

338 kültür buğday türünün tamamının kökeni ve 12.000 yıl önce dünyada ilk buğday yetiştirilen ve öğütülüp ekmek yapıldığına dair kanıtların bulunduğu yer yine Şanlıurfa topraklarıdır. Bu kadim kültürün temsilcisi olarak, Şanlıurfa çiftçisinin emeğini katma değeri yüksek, kültürüne yakışır doğallıkta ürünlere dönüştürme çabasındayız.

Güneşin farklı yansıdığı kadim Harran ve Göbeklitepe başta olmak üzere bölgemizin ovalarında çiftçilerimizin alın teri ile yetişen zivago, dariel, burgaz, ovidio buğday cinslerinin harmanı, Yiğit Group mühendisliği ve Endüstri 4.0 teknolojisini buluşturmayı hedefliyoruz.

Bu hedef doğrultusunda; Şanlıurfa 3. organize sanayi bölgesinde 60.000.000$ lık yatırımla yüksek kaliteli makarna üretim tesisi için gerekli çalışmalara başlanmıştır. Tüketicilerin sağlıklı, dengeli ve damak tadına uygun, beslenme ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde uzman kadromuzla bilgisayar kontrollü entegre modern üretim tesislerinde el değmeden üretim yapılması için tüm aşamalar titizlikle planlanmıştır. Ürünlerimizin uluslararası market reyonlarında yerini alabilmesi için üretimin her aşaması BRC, IFC, ISO 9001 ve ISO 22000 standartlarına uygun olarak yapılacaktır.

Sahip olduğumuz ulusal ve uluslararası bağlantılar ile ticari faaliyete konu olan ürünleri en uygun koşullarda sektörün ve tüketicilerin ihtiyaçlarına cevap verecek biçimde sunmayı hedefliyoruz. Eksiksiz müşteri memnuniyetini hedefleyen kalite anlayışı, çağdaş üretim teknikleri ve profesyonel bakış açımız ile bize güvenen tüm müşterilerimizi değer katan ürünlerle buluşturacağız.

Mayıs 2024’te faaliyete geçmesi planlanan tesisimizde yatırım sonunda aylık 9.000 ton makarna üretmeyi planlıyoruz. Üretilecek yüksek kaliteli makarnanın aylık 6.000 tonunun başta Avrupa olmak üzere Japonya ve uzak doğuya ihraç edilmesi hedeflenmektedir. Bu ihracatın ülkemize yıllık yaklaşık katkısı 64.800.000 USD olacaktır.